praktik marinen

i måndags började dagen med att jag åkte till skolan, mötte upp fru och dom andra. sen satte färden mot karlskrona igång. med några timmars sömn och en kissepaus så va vi framme tre timmar senare.
direkt när vi kom upp blev de genom gång och därefter hämtade vi ut våra uniformer som vi sedan mer eller mindre skulle ha på oss dygnet runt fram till fredagen. därefter blev det lunch på marinens "resturang af trolle" god mat och mycket folk. efter maten begav vi oss på en rundtur och kollade in lite olika ställen, bland annat ett vattentorn, stan och marinmuseet. när vi va klara med det begav vi oss tillbaka till marinbasen och käkade kvällsmat. och efter det var vi lediga tills dagen därpå. så då blev det chill i deras dagrum där det fanns 2 stycken 50" tv.
och vid 1 gick vi och sov.


 






Tisdagen började med uppstigning 06.00. på med uniformen, bädda sängen och käka frukost.
klockan 7 va det uppställning i koridoren och våra befäl kom. hahaha sen blev det genom gång av städning
( som skulle göras varje morgon 0700- 07.30) vilket innebar damning överallt tom bakom elementen, torka av golv, bädda sängarna så att en enkrona kunde studsa där, ta fönsterputs på fönstrerna, städa toaletterna,duschrumen, tvättrummen (och då va de verkligen städa med medel och kvastar och sen våttroka så att allt blev tort) och hela korridoren. därefter va de uppställning igen och därefter  visitering och även omvisitering fram till klockan var 20 i 8.
sjukaste. sen va de uppställning och vidare mot föreläsning fick "spela" data spel och lära oss köra båtar o sånt sen kollade vi in sjömanskolan och även där dom utbildade marinsoldaterna till brandmän.
sen va de lunch klockan 12.30 till 13.30 därefter föreläsning igen och sen va de fys vilket innebar att springa en mil sen en jävla massa armhävningar och situps med mera. efter det va det middag sen va de desperata hemmafruar med mera till vi somnade runt halv 2.









onsdagen började lixom föregående dag men denna dagen hade dom varit lite fiffiga och lagt till BRAK (träning av ben, rygg, armar och knän) efter omvisiteringen. och de va inte så jätte skoj eftersom man va lite nannig. men det funkade. efter det begav vi oss ner till ubåtarna och fick en rundvandring där dock va där fotoförbud eftersomallt är hemlighetsstämplat så vi fick inte fota någonting. därefter fick vi marschera och lära oss lite militäriska former. det va roligt hahahaha. efter det va det lunch sen va det rundvandring på en av dem nya korvetterna (skit stora båtar) över fin och skit cool va den. och eftersom den inte är gjord av metall nutan det är av den nya  sorten så är den gjord av plast.
och lixom ubåtarna så va där oxå fotoförbud, doooh=(
efter det gick vi till dem andra båtarna dvs minröjarna och andra stora båtar.
efter det va det middag sen va det ledighet efter vi hade haft lite fys,
 fick även se marinens musikkår när jag o camilla tog en liten kvällsrunda till ica.
sen blev de chill vid tven med Grays.
sen läggdags runt halv 2.




torsdagen började som dem andra dagarna med frukost, städning BRAK sen bar det av mot havet där krigsbåtarna stod.
min gruppp började med att åka krigsbåt och fy fasiken va häftigt det va. den efter det fick vi köra den. och det va ännu coolare, sem är till för att transportera saker så snabbt som möjligt så det krävs att dem går snabbt och det vill jag lova att dem verkligen gjorde. haha. sen när alla hade kört så stannade vi till vid ett naturreservat där en ubåt hade gått på grund 1981 (och det är en stor och viktig sak innom den svenska militäär historien) så där tog vi en lite fika innan vi åkte tillbaka för att käka lunch.
efter det va de dags för att ro. HAHAHAHAHA och de va spännande. ingen kunde hålla takten och i början skrek våra befäl en del på oss

men sen tappade dom hoppet och pallade inte vara så seriösa så  då blev de skratt och sång osv. fru va sämst av alla så hon fick inte paddla utan en av våra befäl fick göra det istället. HAHAHA. efter någon timme på vattnet blev de kvällsmat. sen efter det blev det gymmet och sen blev det innebandy match mot sjömännen för dom hade utmanat oss.
och självklart vann Bernadotte hahaha.
efter det begav vi oss till Ica o handlade lite små saker sen blev de chill vid tven med sjömännen.
när det va dags att sova runt två så va det näst in på omöjligt. alla hade vattenkrig och musiken va   på högsta nivå. riktig djungel med andra ord. hahaha. men det va skoj =)









Fredagen började lixom alla andra dagar. Efter BRAKEN och städningen begav vi oss till två  olika föreläsningar därefter gick vi till förrådet för att lämna in våra kläder sen blev det utvärderning och därefter blev vi hämtade med bussen som förde oss till malmö =)







tack för en underbar vecka allihopa. lätt den bästa praktiken vi varit på.
nu i efterhand känns det lite sorligt eftersom det va vår sista praktik någonsin. =(


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0